Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@00:19:40 GMT

بزرگترین آبشار یخ‌زده پایتخت اینجاست

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۸۷۷۰

بزرگترین آبشار یخ‌زده پایتخت اینجاست

همشهری آنلاین‌ _ سمیرا باباجانپور:  این روستا که این روزها به سبب ساخت بزرگراه تهران ‌ـ شمال بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، ظرفیت‌های گردشگری فراوانی دارد که می‌تواند به‌عنوان محلی برای گذران اوقات فراغت علاقه‌مندان به کوهنوردی، طبیعت گردی، بوم‌گردی و... شناخته شود. یکی از ویژگی‌های روستای سنگان این است که می‌توان در هر فصل سال به آن سفر کرد و از امکانات طبیعی‌اش بهره‌برد؛ حتی در سرمای سخت و سرد زمستان هم این روستا دارای امکانات گردشگری خاصی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون با توجه به ظرفیت این روستا به‌عنوان مقصد گردشگری توجه ویژه‌ای به آن صورت نگرفته است. در این گزارش نگاهی به معرفی این ظرفیت‌ها انداخته‌ایم.

 خر تراشه‌های دیدنی

اهالی روستا قدمت روستای سنگان را تا بیش از ۷۰۰ سال تخمین می‌زنند. اما تا به حال در هیچ منبعی نامی از روستا وتاریخچه‌اش ذکر نشده است. تنها اطلاعاتی که می‌شود از روستای سنگان در کتاب‌ها پیدا کرد مربوط به کتاب «فرهنگ جغرافیایی ایران»، جلد اول است: «سنگان دهی است جزو بخش کن، شهرستان تهران، دارای هزار و ۱۰۶ تن سکنه و آب آن از چشمه‌سار تأمین می‌شود.

محصول آنجا غلات، بنشن، سیب، آلبالو، گردو، قلمستان و میوه‌جات مختلف و شغل اهالی زراعت است. از آثار قدیم بنای مخروبه امامزاده‌ای به نام امامزاده عقیل(ع) دارد و اغلب در تهران ساکن هستند.» نام روستای «سنگان» از «سنجان» آمده است. البته این روایت اهالی است؛ آنها معتقدند در قدیم طایفه‌ای به نام «سنجانی» در روستا زندگی می‌کردند. بعضی دیگر از اهالی نظر دیگری دارند؛ آنها معتقدند که سنگان یعنی جایی که سنگ زیاد است. اکثر خانه‌های ده از سنگ‌های نوک تیز و به قول خودشان «خر تراشه» ساخته شده است. این روستا ۴ محله دارد و لهجه همه روستا تقریباً یکی است. محصول اصلی این محل سیب و گیلاس است.  
 

بلندترین آبشار یخ‌زده تهران

یکی از نقاط عطف روستای سنگان که آن را در میان کوهنوردان بسیار محبوب کرده آبشار سنگان است که به‌خصوص در زمستان‌ها منظره بسیار باشکوهی را به معرض تماشا می‌گذارد. آبشار سنگان مقصدی مناسب برای علاقه‌مندان به کوهنوردی، طبیعتگردی و یخ‌نوردی به شمار می‌رود. دره سنگان که این آبشار در نزدیکی آن واقع شده بسیار تماشایی و پرآب است. روستای سنگان از ۳ محله سنگان بالا، میان‌ده و سنگان پایین تشکیل شده. آب و هوای معتدل و رودخانه‌هایی در نزدیکی این روستا بیشتر مردم روستای سنگان را به کار باغداری واداشته است. باغ‌های این منطقه تماشای زیبایی این منطقه را چندبرابر می‌کند. البته جذابیت این سفر با آبشار سنگان به اوج می‌رسد؛ آبشاری پرآب که از ارتفاع ۳۰ متری روی زمین می‌ریزد و زمستان‌ها جاذبه‌ای برای یخنوردان در این آبشار یخ‌زده ایجاد می‌کند.

 کلبه‌های چوبی

روستای سنگان جزو ۴ روستای حلقه گردشگری تهران انتخاب‌شده است. همین موضوع باعث شده تا چند کلبه گردشگری راه‌اندازی شود. این کلبه‌ها با مصالح طبیعی و براساس فرهنگ روستانشینی ساخته‌شده و در حال حاضر به‌عنوان مرکز صنایع‌دستی و فعالیت فرهنگی سنگان فعال است. روستای سنگان ظرفیت ایجاد موزه‌های منابع طبیعی و مردم‌شناسی را هم دارد؛ وجود گیاهان دارویی و سبزی‌های کوهی معطر و خاص در این منطقه موجب شده است تا این ظرفیت بالقوه وجود داشته باشد که با سرمایه‌گذاری اندکی می‌توان آن را به ظرفیتی بالفعل تبدیل کرد. البته این حرکت به‌صورت محدود در این روستا و در موزه ارگ سنگی سنگان راه‌اندازی شده است. در این مجموعه بوم‌گــــردی گیاهان دارویی پرورش داده می‌شود.  
 

رئیس شورای بخش کن ایجاد ظرفیت‌های جدید گردشگری در سنگان

روســـتای سنــــگان ظرفیت‌های جدیــدی برای توسعه گردشگری دارد که «علی بذرانبار» رئیس شورای بخش کن و عضو شورای سنگان در این‌باره می‌گوید: «ما چند سالی است که با توجه به حضور مستمر گردشگران در روستا به دنبال رفع خلأهای موجود و ایجاد ظرفیت‌های جدید هستیم. از جمله این ظرفیت‌ها با توجه به وضعیت جغرافیایی، پل کابلی و معلق است. این پل معلق از باغدره به سنگان بالا وصل می‌شود و دنبال اخذ مجوزهای لازم هستیم. بی‌تردید این طرح پس از اجرا به‌عنوان یک طرح ملی مورد استقبال قرار خواهد گرفت. چون در کشور ما چند شهر بیشتر نیستند که از این ظرفیت استفاده می‌کنند.

این پل حدود ۲۰۰‌متر طول خواهد داشت و ارتفاعش حدود ۷۰‌متر است. این طرح کاملاً بومی و محلی است و سرمایه‌گذار خصوصی هم وارد میدان شده است. اما شورای برنامه‌ریزی استان باید مجوزهای لازم را بدهد که روال آن را طی می‌کنیم. وی می‌افزاید: «طرح دیگری که آن را پیگیری می‌کنیم ایجاد بوستان روستایی است. این بوستان روستایی با حفظ بافت طبیعی ضمن درختکاری فضاهایی را برای گردشگران در نظر می‌گیرد تا هنگام ورود به روستا مکانی برای استقرار داشته باشند و از ورود به باغ‌ها و تخریب دستاوردهای کشاورزان جلوگیری شود. این طرح هم مورد موافقت قرار گرفته و در مرحله تملک زمین هستیم.»
رئیس شورای بخش کن در خصوص ایجاد ظرفیت در حوزه محصولات اقتصادی و فرهنگی در سنگان می‌گوید: «سبد سنگانی، یکی از محصولات سنگان بیش از ۵۰ سال به فراموشی سپرده شده است. ما در حال احیای آن هستیم. این سبدها با نوعی از ترکه‌های درخت بومی اینجا که از خانواده بید است، بافته می‌شود. ۲ سال است که ظرفیت تولید داریم و به سمت ثبت ملی هم رفته‌ایم.» بذرانبار می‌افزاید: «یکی از معضلات گردشگران مسیر آبشار سنگان، نبود محل‌هایی برای استراحت و سرویس بهداشتی است و با توجه به حضور فراوان گردشگران در تمام فصول سال این ضرورت احساس می‌شود. چون گردشگران به دلیل نبود مکانی برای استراحت وارد باغ‌ها می‌شوند و معضلات زیادی را به وجود می‌آورند.»

کد خبر 650656 برچسب‌ها سفر - طبیعت‌گردی همشهری محله کوه روستا امامزاده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر طبیعت گردی همشهری محله کوه روستا امامزاده روستای سنگان آبشار سنگان ظرفیت ها بخش کن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۸۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی

استاندار مرکزی گفت: طرح جهاد آبرسانی ذیل طرح ملی دنبال می‌شود که فاز نخست طرح جهاد آبرسانی به ۶۷ روستا و فاز دوم در ۱۳۱ روستا است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر امروز در آیین بهره‌برداری از طرح آبرسانی شهید سلیمانی شهرستان شازند، اظهار داشت: بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی استان مرکزی مربوط به حوزه آبرسانی است و در سطح کشور بزرگ‌ترین پروژه عمرانی طرح جهاد آبرسانی است، در استان حدود سه یا چهار طرح آبرسانی مهم وجود دارد که طرح جهاد آبرسانی ذیل طرح ملی دنبال می‌شود، که فاز نخست طرح جهاد آبرسانی به 67 روستا و فاز دوم در 131 روستا است که فاز نخست از پیشرفت بیش از 80 درصد برخوردار است که بخش قابل توجهی در شهرستان شازند است و فاز دوم با کمک قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی(ع) آغاز شده است.

وی افزود: طرح جهاد آبرسانی از خط کوچری ساوه با مدیریت آب منطقه‌ای ای استان در حال اجراست که یکی از طرح‌های پر هزینه و مهمی به شمار می‌رود و طرح دیگر انتقال آب به شهرستان تفرش است که اکنون به صورت آزمایشی از آن بهره‌برداری می‌شود، اما به طور رسمی با حضور مسئولان کشور بهره‌برداری خواهد شد. بودجه‌ای که صرف این پروژه‌ها شده است حداقل با بودجه عمرانی 10 سال استان برابری دارد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: در سنوات گذشته عمدتاً سالی 500 میلیارد تومان برای پروژه‌ها صرف می‌شد، اما امروز تنها سه هزار میلیارد تومان برای بازچرخانی پساب در شهرستان شازند، 130 میلیارد تومان برای طرح شهید سلیمانی، حداقل 2 هزار میلیارد تومان برای پروژه آب ساوه و حداقل 600 میلیارد تومان در این دولت برای پروژه آب تفرش اختصاص پیدا کرده است که نشان دهنده اهتمام و توجه دولت برای تأمین مهم‌ترین رفاهیات مردم و آب شرب و سالم است.

مخلص‌الائمه با تأکید بر رعایت بهینه آب توسط مردم استان و کشور بیان کرد: هماهنگی و‌ همکاری با نمایندگان استان امری ضروری است و این همکاری به موفقیت نمایندگان و مدیران کمک خواهد کرد. هر موفقیت و عدم موفقیتی در سبد دولت قرار می‌گیرد. بنابراین برای پیشرفت کشور نیاز به همدلی و هماهنگی در تمام سطوح نیاز است. 

حشمت‌الله عباسی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم به موضوع منابع  آب پایدار و شرب بهداشتی و همچنین جهاد آبرسانی به روستاها اهمیت ویژه‌ای قائل شده است، گفت : این طرح شامل ساخت تصفیه خانه آب با ظرفیت 120 لیتر بر ثانیه، احداث دو باب مخزن ذخیره آب با مجموع ظرفیت دو هزار متر مکعب، اجرای 37 و نیم کیلومتر خط انتقال آب است.

وی افزود‌: در این طرح همچنین احداث یک باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت 35 لیتر ثانیه، احداث یک باب سوله، احداث پست برق 160 کیلو ولت آمپر با صرف هزینه‌ای بالغ بر هزار و 300 میلیارد ریال انجام گرفته است. در راستای اجرای خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب، و همچنین واگذاری پساب به صنایع نصب انشعاب فاضلاب در شهرهای شازند و آستانه انجام می‌شود. 

به گزارش تسنیم، آیین بهره‌برداری از طرح آبرسانی مجتمع شهید سلیمانی شامل آبرسانی به دو شهر شازند و آستانه و 10 روستا با اعتباری بالغ بر 1300 میلیارد ریال و کلنگ‌زنی نصب انشعاب فاضلاب در شهرهای شازند و آستانه با حضور مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، استاندار مرکزی و نماینده مردم شهرستان شازند در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • آبشار‌های فصلی روستای شادکام یزد (فیلم)
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • آبشار‌های فصلی روستای شادکام + فیلم
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد