Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@00:46:56 GMT

روستای سنگان تهران را اینجا ببینید

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۰۸۰۳۸

روستای سنگان تهران را اینجا ببینید

روستای سنگان تهران ، روستایی از توابع بخش کن در دهستان سولقان است که نام محلی آن سنگون می باشد.سنگان منطقه ای کوهستانی و سنگی در شمال غرب تهران، در سمت چپ آزاد راه تهران شمال، ۷ کیلومتر بالاتر از سولقان و ۲۰ کیلومتر قبل از تالون است.

سنگان از محله های پایین، وسط، بالا و باغ دره تشکیل شده است که گاه سه محله ی اول سنگان پایین، سنگان وسط و سنگان بالا نامیده می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستای سنگان در جنوب شرقی قله پهنه حصار(پهنه سار) قرار دارد.مسیر کوهنوردی سنگان برای صعود به قله ی پهنه حصار، برای کوهنوردان بسیار محبوب است و طرفداران خاص خود را دارد.روستای سنگان می تواند یکی از بهترین مقصدها برای گردشگری یک روزه باشد.

باغات روستای سنگان
سنگان یه روستای ییلاقی و پر از باغ می باشد. میوه های اصلی باغات سنگان گیلاس و آلبالو می باشد، که اگه در اوایل تیر به این روستا بروید میتوانید از باغدارها به قیمت مناسب گیلاس و آلبالو با کیفیت خریداری کنید و از طعم خوب آن ها لذت ببرید.در واقع شغل بیشتر مردم روستای سنگان باغداری است. از جمله محصولاتی که در این باغ ها کاشته می شوند می توان به گردو، آلبالو، گیلاس، هلو و زرد آلو اشاره کرد. سفر به سنگان در تمام فصول زیبایی خاص خود را دارد.پس از عبور از باغ‌های این منطقه شیب مسیر زیاد می‌شود و به دیواره‌ای می‌رسید که سبب پیدایش آبشار ۳۰ متری سنگان شده است و از فاصله‌ی دور نیز قابل مشاهده است.

آبشار معروف سنگان
اوج شکوه و زیبایی آبشار سنگان در ماه‌های فروردین و اردیبهشت می‌باشد. این آبشار در زمستان نیز با یخ زدن شکلی بسیار بدیع و زیبا به خود می‌گیرد.این آبشار ۲۵۷۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و در شمال آن قله پهنه حصار واقع شده است.در فصل تابستان معمولا به دلیل بارش کم باران این آبشار نیز آب کمتری دارد. این آبشار پس از بارش شدید باران در فصل های بهار و پاییز زیبایی چشمگیری پیدا می کند. پیش تر از طریق روستای سنگان بالا طی ۳ ساعت پیاده روی به این آبشار می رسیدید اما با ساخت مسیر جدید ، این پیاده روی به یکساعت کاهش پیدا کرده است.اگر دوست دارید قندیل های یخی و آبشار یخ زده را ببینید قطعا باید در اواسط زمستان به این منطقه دیدنی بروید. در غیر این صورت در تمام فصول دیگر می توانید از دامنه های قله پهنه سرا به این منطقه بروید.

دره ی روستای سنگان
دره سنگان یکی از دره‌های پر آب منطقه می‌باشد. آبشار سنگان همانگونه که از اسمش معلوم است،در یک منطقه سنگی قرار گرفته است.تماشای ستارگان شب در دل دره‌ای عمیق، شاید هر چیزی باشد که ماجراجویان شیفته‌ی آن باشند.

رودخانه ی روستا
یکی از دیدنی های روستای سنگان، رودخانه ای به همین نام است که از مجاورت آن می گذرد. وجود این رودخانه، فضایی با صفا و سرسبز را در اطراف روستا ایجاد کرده است.

درخت قدیمی امام زاده قاسم
«چنار» آستان امامزاده قاسم(ع) و آبشار، دو اثر طبیعی روستای سنگان، ثبت ملی شدند. یکی از نوادگان امام سجاد(ع) در روستای سنگان بالا آرمیده است که بارگاهش مامن امنی برای اهالی روستا محسوب می‌شود. اهالی باور دادند این امامزاده، برادر امامزاده «داود»(ع) است. آستان این امامزاده در کنار رودخانه روستا قرار گرفته و این رودخانه از آبشار سرچشمه می‌گیرد و سپس به رودخانه کن می‌ریزد. در کنار امامزاده، درختان چنار قدیمی، ریشه در خاک دارند. این درخت کهن سال، هزار سال قدمت داشته و اکنون به‌عنوان آثار طبیعی تهران به ثبت ملی رسیده است.

پوشش گیاهی سنگان
پوشش گیاهی این نواحی بیشتر از خانواده گیاهی «اسپتی» وگونه غالب آن از خانواده «گرامینه» است. این پوشش گیاهی به‌صورت چراگاه‌های فصلی مورد استفاده دامداران روستا قرار می‌گیرد.‌
در فصل بهار، اطراف آبشار سنگان مملو از ریواس می‌شود. گلپر، سماق، زرشک نیز از پوشش‌های گیاهی سنگان به شمار می‌آیند. آلبالو، گیلاس، زردآلو، توت، سیب، انجیر و گردو از درختانی هستند که در حاشیه دره‌های سنگان و باغات به چشم می‌آیند.

وسایل مورد نیاز برای بازدید از آبشار شامل کوله سبک یک روزه، کفش مناسب مثل نیم بوت یا کفش ساق بلند، کلاه آفتابی، عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب، لیوان غیر یکبار مصرف، ظروف غذای غیر یکبار مصرف (برای رعایت مقدماتی‌ترین اصول حفاظت محیط زیست)، لوازم بهداشتی شخصی، زیر انداز انفرادی، قمقمه آب و فلاسک چای انفرادی، دوربین عکاسی، سوت، غذای مناسب و هد لمپ با باطری مناسب می‌شود.

/ سیری در ایران

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: روستای سنگان ی روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۸۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک

اَنجدان از روستاهای قدیم اراک، مرکز تجدید حیات فرهنگی و تبلیغی و جایگاه امامان اسماعیلی نزاری پس از سقوط الموت بوده‌ است و امروزه از مقاصد و جاذبه‌های گردشگری استان مرکزی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، در قسمت مرکزی اراک در دهستان مشک‌آباد روستای دیدنی به اسم انجدان وجود دارد. این روستا در منطقه‌ای کوهستانی است و دو کوه برف شاه و کوه چشمه در پیرامون آن قرار گرفته‌اند و غارهای زیادی نیز در مجاورت این روستا قرار دارد.

آب و هوای خوب و مطبوع و وجود چشمه‌سارها، این روستا را به مکانی دلپذیر برای تفریح و استراحت تبدیل کرده است، به نحوی که بسیاری از شهرهای اطراف آخر هفته را در این روستای خوش آب و هوا می‌گذرانند.

فاصله انجدان تا شرق اراک ۳۷ کیلومتر است و ۲۰۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این روستا بعد از قرن ۹ قمری خاستگاه نویسنده‌ها و ادیبان زیادی بوده است که تعدادی از آن‌ها از جمله شاه طاهر دکنی، میرزا ابوتراب بیک فرقتی و ملأ داعی انجدانی هستند.

روستای انجدان جمعیت زیادی ندارد، اما با وجود این جمعیت کم در سراسر روستا حسینیه‌ها و مساجد زیادی دیده می‌شود که نشان می‌دهد فرهنگ و مذهب اهمیت زیادی دارد. تعدادی از این مساجد همچون مسجد جامع که قدمت آن به قرن‌های آغازین اسلام بازمی‌گردد و از آثار تاریخی این روستا به شمار می‌رود.

از دیگر آثار تاریخی روستای انجدان بقعه‌های زیبای آن است که از میراث ارزشمند به جای مانده دوره صفوی محسوب می‌شود.

واژه «انجدان» معرب واژه «انگدان» است و قدمت این روستا به بیش از هزار سال پیش بازمی‌گردد. در متون تاریخی از آن به عنوان «انکوره» و «انغوزه» نیز نام برده شده است.

نام این روستا برگرفته از نام گیاه انگدان است که صمغ آن در این روستا تولید می‌شود و برای صادرات به کشورهای دیگر نیز استفاده می‌شود. نام انجدان در منابع قدیمی به‌صورت‌های انکوان و انکدان نیز آمده است.

چنانکه از منابع برمی‌آید، استفاده از واژه انجدان پس از اقامت امامان اسماعیلی در این محل رواج یافته است، از پیشینه کهن انجدان تا سده هشت قمری، ۱۴ میلادی آگاهی دقیقی به جز سنگ قبرهای یافت شده و اطلاعات محلی در دست نیست.

ناحیه‌ای که امروزه انجدان در آن قرار دارد، در سده‌های نخستین اسلامی (احتمالاً) جزو کوره دوراخور قم بوده است، اما در هیچیک از منابعی که از دوراخور نام برده‌اند، به انجدان یا نامی مشابه آن اشاره نشده است‌.

این روستا ۱۰ سال است که به روستای برگزیده هدف گردشگری استان مرکزی تبدیل شده و در طول این مدت بسیاری از بناهای تاریخی آن مرمت و بازسازی شده است، از زمانی که روستای انجدان به روستای هدف گردشگری تبدیل شده قیمت زمین‌های آن افزایش پیدا کرده است و عده‌ای از جوانان نیز به این روستا مهاجرت کرده‌اند.

بیشتر اهالی روستا کشاورز و دامپرور هستند و محصولاتی از جمله گردو، بادام و انگور به عمل می‌آوردند. صنایع دستی پر رونق این روستا گلیم‌بافی، قالی‌بافی و منبت‌کاری است که حتی می‌توانید آن‌ها را به عنوان سوغات از اهالی روستا خریداری کنید.

یکی از آئین‌های سنتی این روستا چغچغه‌زنی است که در ایام محرم رواج دارد و حتی در فهرست میراث معنوی کشور نیز ثبت شده است. ایام محرم در این روستا بسیار پر شور برگزار می‌شود و بسیاری از شهرهای اطراف برای شرکت در مراسم ویژه خود را به این روستا می‌رسانند.

غارهای بزرگ و کوچک زیادی در روستای انجدان وجود دارد که علاقه‌مندان به غارنوردی از آن‌ها دیدن کنند. غار گیوه‌کش، غار کبوتر، غار آسیلی و غار طاق رجه از غارهای معروف این روستا است.

چشمه‌های زیادی در اطراف و داخل این روستا وجود دارد که طراوت و شادابی خاصی را به باغ‌ها و کوچه‌های روستا داده است. در بسیاری از کوه باغ‌ها مسیری از جریان آب وجود دارد که جذابیت باغ‌های اطراف را دوچندان کرده است.

این روستا موزه مردم‌شناسی نیز دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید و تماشای اشیای تاریخی و فرهنگی که با سبک زندگی و فرهنگ مردم مرتبط است، به این موزه بروند. بر اساس نقل قول‌های گوناگون روستا در حمله مغول‌ها به ایران به شدت آسیب دید و مردم برای فرار از گزند مغول‌ها در زیر روستا نقب حفر کردند و در زیر زمین مشغول به کار شدند.

قدمت این روستا را بیش از هزار سال تخمین زده‌اند. سنگ قبری نیز در یکی از قبرستان‌های این روستا به دست آمده که متعلق به نوه سلمان فارسی است. در این سنگ اشاره به انجدان اصفهان شده است.

شهر اراک قدمتی ۲۰۰ ساله دارد و در گذشته زیر نظر اصفهان اداره می‌شده است و در منطقه روستای دیگری به این نام وجود ندارد. این احتمال است که سلمان فارسی زاده این روستا بوده و از اهالی این روستا محسوب می‌شده است؛ این سنگ قبر هم‌اکنون در موزه حمام چهار فصل اراک نگهداری می‌شود.

با در نظر گرفتن این واقعیت، احتمالاً قدمت این روستا به قبل از اسلام باز می‌گردد.

کد خبر 747295

دیگر خبرها

  • آبشار‌های فصلی روستای شادکام یزد (فیلم)
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • آبشار‌های فصلی روستای شادکام + فیلم
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • سفرنامه| اولین قبرستان مسلمانان در ایران؛ اینجا جسد مردگان پوسیده نمی‌شود؟/ عکس
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد